Vielse / Velsignelse

For og imod kirkebryllup
Man behøver ikke at være gift i en kirke for at være gift for Gud. Til gengeld giver kirken nogle gode og højtidelige rammer.
Det kan virke meget formelt med en kirkelig vielse, men det er muligt at gøre nogle valg i ritualet - det er ikke hugget i stentavler.
Selv om det er alvor, når man forpligter sig officielt på hinanden, kan der godt være en let og glad stemning ved en kirkevielse.
Det giver et andet perspektiv på parforholdet at sige ja i Guds hus fremfor på rådhuset - at bede om Guds velsignelse kan give særlig luft under vingerne.
Hvis den ene af jer helst vil det ene, og den anden det andet, skal den, som helst vil på rådhus, vide, at det er en ganske særlig gave, du giver din elskede, hvis du har mulighed for at give dig på dette punkt.
Hvis I ikke helt véd, om I vil det ene eller det andet, er I velkomne til at bruge præsten som samtalepartner. Selvfølgelig foretrækker præsten en kirkelig vielse (vi skal jo være ærlige), menhun kan også tale med jer om værdier og stille nogle spørgsmål, som kan hjælpe jer, når I går hjem og taler videre om det.

Vielse
3. mødes med præsten og aftale nærmere.

Velsignelse
Hvis I allerede er borgerligt viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse. Ritualet for velsignelse minder meget om ritualet for vielse, og der er stadig tilspørgsel ved en kirkelig velsignelse.
Kontakt præsten for at aftale nærmere.

Læs mere om vielse og velsignelse på Folkekirkens hjemmeside her.